Nationale bomen plant dag!

22 maart 2017. De nationale boom feest en plant dag!

 

Nationale boom feest en plant dag. Bomen planten en ICT.
Elke dag word de natuur stukje bij beetje afgebroken. Tegelijkertijd word de natuur ook weer opgebouwd door verschillende goede doelen of organisaties die het toekomst perspectief willen bevorderen. In het kader van duurzaam (online) ondernemen willen wij in 2017 de leiding nemen en een voorbeeld zijn voor nieuwe en bestaande bedrijven. Zo factureren wij bijvoorbeeld alleen nog maar digitaal via de email. Ook onze volledige administratie is papierloos en hebben wij belangen in verschillende groene organisaties, privé investeringen in o.a. Dommelstroom. Als bedrijf investeren wij dan ook in aandeelfondsen en zorgen we dat ons portefeuille minimaal 60% groen is.

Waarom

Waarom planten wij bomen? Wij willen als full service internet bureau in Tilburg de eerste zijn die de leiding neemt met duurzaam ondernemen. Uit onderzoek en research blijkt dat onze directe concurrenten geen vergelijkbare belangen hebben in het duurzaam ondernemen. In menig corporate of ander groot bedrijf in Nederland word een factuur bijna 20 keer geprint.

Wist je dat: er omgerekend uit 1 boom ruim 8333 vellen A4 papier komen?

Wanneer een bedrijf dus minimaal 417 facturen verstuurd of binnenkrijgt, slijten zijn 1 boom. En dan nog niet te denken aan de frequentie daarvan.
Papier en bomen

Wat nou als al deze bomen gespaard konden blijven?

Dan zou de wereld er een stuk groener uitzien!

Waarom

22 maart 2017, nationale bomen plant dag, wij planten ook bomen en dragen zo bij aan een ecologische werkomgeving en wereld!Door een papierloze administratie te voeren kunnen we met zijn alle onze bijdrage leveren. Als het niet anders kan, kan het niet anders. Denk aan tankbonnetjes wanneer je geen tankpas hebt, of parkeerkaarten die contant of met de pin moeten worden afgerekend. Ook kunnen veel ondernemers het kasboek digitaal gaan bijhouden en klanten eventueel de mogelijkheid geven om de bon per email te ontvangen.

Hoe?

In samenwerking met Trees for all planten wij bomen in Bolivia. Zij hebben nauw en direct contact met lokale boeren in een bepaalde streek die er zorg voor dragen dat er ook daadwerkelijk bomen geplant worden. Als full service internet bureau financieren wij hier natuurlijk een deel van en reizen we niet wekelijks af naar Bolivia. Ook om de CO2 uitstoot hiervan te beperken!

Over Trees for all

22 maart 2017, nationale bomen plant dag, wij planten ook bomen en dragen zo bij aan een ecologische werkomgeving en wereld!
Trees for All is in het verleden werkzaam geweest onder de naam: Trees for Travel. Dit is een stichting en erkend goed doel met het CBF-Keur. Bijdrages voor CO2 compensatie en het planten van bomen worden geïnvesteerd in de aanleg van een nieuw bos en het beschermen hiervan. Voor de lokale bevolking zijn dit extra inkomsten en dragen deze bij aan het herstel van natuur en milieu. Opgericht in 1999 is Trees for All de meest ervaren aanbieder van CO2- compensatie in Nederland en hebben zij al miljoenen bomen en struiken geplant!

[su_button url=”https://www.treesforall.nl/over-ons/” size=”4″ style=”vella” radius=”2″ background=”#a75299″]Meer weten? Klik hier![/su_button]

Wij zullen verdere ontwikkelingen publiceren op onze website en hopen dat u na aanleiding hiervan ook bomen gaat planten en hierbij stil staat!

Recente blogs

Leave a Comment