2 minuten lezen
pexels-photo-2

Waarom is bloggen belangrijk?

Allereerst is het bijhouden van een blog op je website goed om je autoriteit te tonen. Een blog is een uitstekende plek om je potentiële klanten te laten zien dat je echt verstand van zaken hebt. Verkoop je bijvoorbeeld gietvloeren, dan is een blog een goede manier om je kennis van gietvloeren in de etalage te zetten. Wijd bijvoorbeeld een blog aan het afwerken van een gietvloer met transparante lak om de kans op krassen te verkleinen.

Het visitekaartje van je bedrijf

Je website is het visitekaartje van je bedrijf. Een netjes bijgehouden website met een actueel blog laat een hele andere indruk achter dan een website die voor het laatst is bijgewerkt in 2012. Het is niet nodig om wekelijks iets te posten, ongeveer een blog per maand is voldoende.

Als je niet genoeg inspiratie of tijd hebt voor een maandelijkse blogpost, overweeg dan om bijvoorbeeld medewerkers aan het woord te laten. Wat doet een medewerker op een gemiddelde werkdag? Wat vindt hij of zij het leukste aan het werk?

De vindbaarheid van je website

Natuurlijk ziet het er goed uit als je een actueel blog op je website hebt. Maar wist je dat je met goede blogposts ook de vindbaarheid van je website flink kunt vergroten? Door de belangrijkste zoekwoorden van je doelgroep in de kop en tussenkop(pen) van een blog te verwerken scoort jouw website hoger in de Google zoekresultaten.

Houd er rekening mee dat een potentiële bezoeker niet alleen op ‘gietvloeren’ zoekt. Er wordt eerder op bijvoorbeeld ‘Krassen op een gietvloer’ gezocht. Schrijf een blog over krassen op een gietvloer zodat mensen met vragen over dit onderwerp op jouw blogpost hierover terecht komen.

Yoast

Gebruik je WordPress, installeer dan ook de gratis YOAST plugin voor meer tips op het gebied van goed vindbare teksten. Unique Design kan je hier uiteraard bij helpen. Zowel bij het installeren van de YOAST plugin, als bij het adviseren en realiseren van een betere vindbaarheid van jouw website.

Dit is een gastblog geschreven door Liselore Verschuren. Liselore is een SEO copywriter, tekstschrijver en blogger.