Zoekmachine optimalisatie

Wil je je eigen professionele website maken maar mis je de financiële middelen? Kies dan voor WordPress. Zelf heb ik dit Content Management Systeem (CMS) een paar jaar geleden ontdekt en ik ben er iedere dag weer super enthousiast over. Met WordPress creëer en beheer je namelijk probleemloos je eigen website. Wat dit je kost? Helemaal niets, je kunt het systeem gratis downloaden. Bovendien hoef je helemaal geen kennis te hebben van HTML of PHP. Dit regelt het systeem allemaal voor je. Het enige dat jij hoeft te doen is je te focussen op de content, website optimalisatie en zoekmachine marketing. Ook daar heeft WordPress aan gedacht met de SEO plug-in.

 

Wat is SEO eigenlijk?

Voordat ik de WordPress SEO-plugin toelicht: wat wordt er nu precies met SEO bedoeld? SEO komt uit het Engels en staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Wanneer je de SEO regels op de juiste manier toepast, dan resulteert dit in website optimalisatie. Voeg je daar professionele zoekmachine marketing aan toe, dan wordt je site beter gevonden in zoekmachines zoals Google. Dat is uiteindelijk waar we het allemaal voor doen. Toch?

Zoekmachine optimalisatie

Vraag vandaag nog gratis een offerte aan voor zoekmachine optimalisatie!

De WordPress SEO-plugin

Om je een idee te geven van het succes van WordPress: ruim 80% van de Amerikaanse websites is een WordPress website. Om gehoor te geven aan de sterk groeiende behoefte aan zoekmachine optimalisatie en zoekmachine marketing, heeft WordPress een SEO plug-in ontwikkeld. Een plug-in is een stuk software met functionaliteiten die kan worden toegevoegd aan je WordPress website. In dit geval gaat het om de functionaliteiten voor website optimalisatie. Hiermee ben je dus altijd van zoekmachine optimalisatie succes verzekerd.

 

Hoe installeer je de SEO plug-in?

Dit doe je aan de linkerkant van het Navigatiemenu. Kies bij ‘plugins’ voor ‘nieuwe plugin’ en vul in de zoekbalk WordPress SEO by Yoast in. Klik vervolgens op zoeken, selecteer de juiste plug-in, ‘nu installeren’ en ‘activeren’. Mij lukte het in één keer, jou ook?

Webdesign Tilburg - Hét full service internetbureau in Tilburg

Kwaliteit zoekmachine optimalisatie en zoekmachine marketing

Nu je de SEO module hebt geïnstalleerd kan het echte website optimalisatie werk beginnen. In het snippet voorbeeld kun je zien hoe je bericht of site er in Google zoekresultaten uit komt te zien. Dit bestaat uit 3 onderdelen:
• Focus zoekterm;
• SEO titel;
• Meta-omschrijving.

De focus zoekterm-optie laat je de kwaliteit van je zoekmachine optimalisatie en zoekmachine marketing zien. Hier vul je je belangrijkste zoekterm in. De SEO titel hoeft niet dezelfde te zijn als je daadwerkelijke titel, maar moet wel de belangrijkste zoektermen bevatten voor de beste website optimalisatie. Zorg er altijd voor dat deze relevant is en uit maximaal 70 woorden bestaat. Ditzelfde geldt voor de meta-omschrijving: zorg voor relevantie en laat de belangrijkste zoekwoorden hierin terugkomen. De meta-omschrijving mag uit maximaal 140 woorden bestaan.

SEO-analyse
Heb je in deze 3 onderdelen de zoekmachine optimalisatie volledig toegepast? Dan kun je door het aanklikken van de tweede tab, ‘pagina analyse’, analyseren of je website optimalisatie ook daadwerkelijk gelukt is. Kleuren er opties rood? Pas dan de nodige zoekmachine marketing toe zodat deze allemaal geel en groen kleuren.

Recente blogs

Leave a Comment