Dit was ons Q3!

03 oktober 2023 Ryan van Brunschot

Je zou kunnen denken dat we een beetje onder de radar zijn gebleven, maar niks is minder waar! Vanaf vandaag trakteren we je nĆ” elk kwartaal op een sprankelende blog vol verse updates en spannende ontwikkelingen van ons webdesign bureau. We duiken in de nieuwste tools die we in huis hebben en hoe we onze infrastructuur naar een hoger niveau tillen. Kwaliteit boven kwantiteit, dat is ons motto. Dus leun achterover en geniet van dit exclusieve kijkje achter de schermen, waar jij als ondernemer ook je voordeel mee doet. We hebben de hoogtepunten alvast voor je op een rijtje gezet.

PasteBin ofja, "UniqueBin"

We krijgen dagelijks allerlei gevoelige info en wachtwoorden toegestuurd van klanten, partners, you name it. Dat bracht ons op een idee: dit kan en moet veiliger! Maak kennis met PasteBin, onze redder in nood. Dit OpenSource systeem maakt het een fluitje van een cent om gevoelige data te delen. De informatie belandt in cookies via een unieke link die zichzelf na gebruik automatisch vernietigd na een ingestelde periode. Zo maken we het leven van onze opdrachtgevers een stukje zorgelozer als het gaat om het delen en verspreiden van belangrijke informatie.


Wil jij onze UniqueBin gebruiken? Klik hier.

Versteviging backups

Als je een website bij ons host, dan zit je automatisch goed met onze backup service. Maar we merkten dat het nĆ³g beter kon. Sneller, frequenter en met de mogelijkheid om losse bestanden terug te zetten. Dus wat hebben we gedaan? We hebben een Synology NAS aan ons netwerk toegevoegd, als een soort super-backup. Met een flinke dosis opslagruimte: 4x een 16TB HDD en 2x M.2 SSD schijven van Samsungā€”beheren we nu een deel van de backups Ć³Ć³k lokaal.

Het resultaat? Een extra vangnet voor onze klanten, met bestanden die op maar liefst drie verschillende plekken worden bewaard. Een win-win als je het ons vraagt!

Cloudflare integratie

Je hebt het misschien al gehoord: wij en Cloudflare zijn als twee handen op Ć©Ć©n buik. We zijn volop bezig om alle domeinnamen van onze klanten te migreren. En dat is niet zonder reden! We hebben het afgelopen jaar de puntjes op de i gezet als het gaat om veiligheid, snelheid en betrouwbaarheid. Hier zijn een paar game-changers die al door verschillende klanten worden gebruikt:

De kracht van Cloudflare DNS

Logo CloudflareDoor gebruik te maken van Cloudflare DNS zetten we meteen de gouden standaard voor al onze klanten. Of het nu gaat om aanvallen, verdacht verkeer of uptime, Cloudflare DNS heeft het allemaal onder controle.

DMARC

DMARC-integratie is een ander hoogtepunt. We hebben dit het afgelopen kwartaal voor iedereen geĆÆmplementeerd. Het resultaat? Je e-mails zijn niet alleen betrouwbaarder, maar ze bereiken ook daadwerkelijk hun bestemming. Het is een extra laag van veiligheid en efficiĆ«ntie voor iedereen.

Always Onlineā„¢: nooit meer offline

Met de Always Onlineā„¢ feature zorgt Cloudflare ervoor dat gecachte bestanden en informatie worden doorgestuurd naar de Internet Archiveā€™s Wayback Machine, zodat je website toegankelijk blijft, zelfs als een server even niet meewerkt.

We hebben de drie meest boeiende features uitgelicht om het artikel lekker leesbaar te houden. Benieuwd naar hoe we Cloudflare inzetten voor onze klanten? Neem dan gerust contact met ons op.

8G firewall

We nemen de veiligheid en bescherming van de data van onze klanten ontzettend serieus. Het is voor ons een topprioriteit om ervoor te zorgen dat onze klanten geen onnodige risico’s lopen. Daarom hebben we de 7G en 8G nG-firewalls onder de loep genomen. En wat blijkt? Ze zijn een fantastische aanvulling op de ModSecurity op zowel server- als netwerkniveau. Kortom, een nieuwe en extra laag van beveiliging.

De magie van 8G (nG Firewall)

De 8G Firewall is een lichtgewicht krachtpatser (slechts 17KB!) die de beveiliging van WordPress-websites via NginX aanzienlijk opkrikt. Het is een opensource project, ontwikkeld door Perishable Press. Deze firewall is een zorgvuldig samengestelde set van veiligheidsregels voor Apache en Nginx servers. Je kunt ‘m simpelweg toevoegen via het .htaccess bestand in de root directory. De 8G-versie bouwt voort op de 7G-versie en focust op betere prestaties en het minimaliseren van valse positieven. Eenmaal geĆÆnstalleerd, biedt het direct een krachtige server-level bescherming tegen een scala aan dreigingen.

Wil je ook een veiligere website? Download de nG-firewall hier of neem contact met ons op voor meer informatie.

Ryan van Brunschot

Directeur